top of page

Wat is TikTok en hoe werkt het?

Bijgewerkt op: 18 dec. 2022


TikTok: hét platform van het moment voor jongeren. Een app die zich volledig focust op grappige video’s, toffe challenges en trendy liedjes met een bijhorend dansje. Jongeren laten massaal andere sociale mediaplatformen zoals Instagram en Facebook achterwege om entertainende video’s te bekijken en zelf te plaatsen op TikTok. Het gebruik van de app is in de laatste twee jaar énorm gestegen en de app wordt alsmaar populairder, ook bij twintigers. Maar hoe werkt die app precies en wat maakt het zo aantrekkelijk?


TikTok: hoe werkt het?


Focus op video


TikTok is een app die zich volledig focust op video. De gebruikers van de app kunnen leuke filmpjes bekijken en er ook zelf maken. Die filmpjes in kwestie zijn tussen de 15 en 60 seconden. Wat is er dan te zien om deze filmpjes? Wel, vanalles! Sommigen maken leuke dansvideo’s op trendy liedjes, terwijl anderen dan weer grappige en herkenbare sketches uitvoeren. Enkelen gebruiken dan weer de apps om handige tips & tricks te delen of interessante informatie over een bepaald onderwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Het TikTok algoritme


Wat gebeurt er als je een video plaatst? Dan gaat het TikTokalgoritme aan de slag. De geplaatste video wordt op dat moment getoond aan een klein aantal gebruikers. Valt je video in de smaak bij deze gebruikers? Dan zal TikTok je video worden getoond aan nog meer TikTokaccounts. Elke video op TikTok heeft op deze manier kans om viraal te gaan! Het algoritme baseert zich op het aantal likes, het aantal keer dat de video herbekeken wordt en de hoeveelheid interactie met de video (reageren, delen of opslaan). Hoe meer interactie met je video, hoe meer kans je hebt dat je video aan nog meer mensen wordt getoond.


TikToktrends en challenges

De muziek die je gebruikt voor je video’s is erg belangrijk. En ook het algoritme weet welke muziek jij plaatst op je video’s. Is die muziek op dat moment erg trendy op TikTok? Dan zal het algoritme véél sneller je filmpje opmerken en boosten naar andere gebruikers. Je moet gelukkig niet altijd zelf opzoek gaan naar de liedjes van het moment: TikTok stelt je vele liedjes voor tijdens het bewerken.


Brands op TikTok


Er hebben al een reeks bedrijven en organisaties hun weg gevonden op TikTok. En met succes. De contentking bol.com was één van de eerste Nederlandstalige bedrijven die volop investeerden in TikTokcontent. Vele van hun video’s bereikten meer dan 1 miljoen TikTokgebruikers. Ook de vliegmaatschappij Ryanair heeft ingezet op TikTok met hilarische video’s tot gevolg, en volledig in lijn met de actuele TikToktrends. Andere bedrijven die het goed doen op TikTok: De efteling en één.be.Neem zeker eens een kijkje op hun accounts op wat Inspiratie op te doen!


Aan de slag met TikTok? Nonk helpt je!


Wil je graag de mogelijkheden bespreken voor jouw bedrijf of organisatie? Studio Nonk is een content studio die samen met jou meedenkt over de ideale TikTokcontent voor jouw merk. Met een doordachte strategie gaat jouw video zonder twijfel viraal! Klaar om TikTokfamous te worden? Contacteer Studio Nonk! (link naar contact formulier)


TikTok net een brug te ver? Zet in op Instagram Reels! Bekijk hier onze social mediapakketten. (link naar pakketten)

616 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page