top of page

Waarom jouw bedrijf een TikTok-account moet starten

Bijgewerkt op: 18 dec. 2022

Je kan het haast niet meer negeren: TikTok is in de laatste twee jaar letterlijk ontploft en is hét platform waar niet alleen tieners, maar ook jongvolwassenen zich momenteel op uitleven. Van grappige sketches, trendy dansjes tot zotte challenges: de app heeft zeker en vast een vaste plek in de social mediawereld bemachtigd. Moet jij je er ook aan wagen?


Wat is het en hoe werkt het?


TikTok is een social medianetwerk dat zich focust op entertainende en korte video-content. Gebruikers kunnen hierop korte video’s uploaden en delen op hun account. Wat valt er dan allemaal te zien in die video’s? Grappige sketches, trendy dansjes, toffe challenges en nog zo veel meer. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. De app is enorm populair bij tieners, maar begint ook steeds aantrekkelijker de worden voor jonge twintigers. Is het tijd om met jouw merk je op TikTok te wagen? Wij zeggen volmondig ja! Hieronder 5 goede redenen waarom jij een TikTok-account moet starten.


Groot organisch bereik


Op TikTok kan je van de ene dag op de andere viraal gaan en duizenden volgers bij krijgen. Op Instagram is dat op dit moment niet het geval. Het TikTokalgoritme werkt namelijk zo dat je video automatisch aan een klein aantal gebruikers wordt getoond. Valt die in de smaak? Dan wordt die aan nog meer TikTokers getoond en ga zo verder.


Bovendien krijgen gebruikers na enige tijd scrollen alleen maar te zien wat zij leuk vinden en waar ze interesse in hebben. Het TikTokalgoritme onthoudt namelijk waar de gebruikers het langst naar kijken en het meest liken. Op die manier komt je videocontent alleen bij gebruikers terecht die interesse hebben in de inhoud. Als je de juiste hashtags gebruikt, natuurlijk!


Laagdrempelige content


Videocontent: het klinkt kostelijk én tijdsrovend. Maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Een grote en dure videoshoot is helemaal niet nodig om goede TikTokcontent te kunnen produceren. TikTokgebruikers zijn namelijk allergisch voor alles wat iets te hard op échte professionele reclame lijkt. Het belangrijkste is dat je ze entertaint met grappige, inspirerende of informatieve content die erg persoonlijk en menselijk overkomt.


Op Instagram moet alles perfect zijn. Binnen de lijntjes. Passend binnen de Instagramfeed. Op TikTok is dat niet het geval. Jouw content moet dus absoluut niet afgelikt zijn. Een leuke video gemaakt via jouw iPhone kan de viral hit zijn op TikTok.


Je bereikt een jonger publiek


TikTok heeft momenteel nog een erg jong doelpubliek. Vooral tieners tussen de 13 en 19 jaar zitten dagelijks op TikTok te scrollen. Dankzij pandemie is dit aantal grandioos gestegen en hebben ook enorm veel twintigers de weg naar TikTok gevonden. Wil je dus een jonger publiek aanspreken of jouw toekomstige doelpubliek warm maken voor jouw merk? TikTok is the place to be.


Aan de slag met TikTok? Studio Nonk helpt je op weg


Wil je graag een TikTokaccount starten, maar weet je niet goed hoe of wat? Studio Nonk to the rescue. Wij zijn een content studio die samen met jou maar al te graag een TikTokstrategie uitwerken en meedenken met de ideale TikTokcontent voor jouw merk. Met een doordachte strategie en content op maat van jouw doelpubliek gaat jouw video zonder twijfel viraal! Klaar om TikTokfamous te worden? Contacteer Studio Nonk!


TikTok nét een brug te ver, maar wil je wel blijven innoveren? Waag je dan aan Instagram Reels! Bekijk onze social mediapakketten en go all the way met Nonk.208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page