top of page

TikTok inspiratie: 5 video-content ideeën

Leuke TikTok video’s verzinnen, filmen en posten: geen makkelijke opdracht om dit naast jouw cruciale werkuren er ook nog eens bij te nemen en halsoverkop nog op goede ideeën te komen, deze uit te werken, te filmen, te editen én te plannen. Maak het je iets makkelijker door gewoon jouw eigen dag, jouw eigen struggles én jouw eigen bedrijf/organisatie te gebruiken als content. Hoe dan? Hieronder vind je 5 content ideeën die je ook door de dag kan maken.


A day in the life


Jij weet perfect hoe jouw dag eruit ziet en wat jouw plannen zijn: waarom zou je dat niet delen met je volgers? Mensen zien graag mensen en zijn geïnteresseerd in wat de gezichten achter het merk, hoe zij allemaal aanpakken. Bovendien kom je persoonlijker over, wat potentiële klanten erg appreciëren.


Enkele toffe video voorbeelden vind je hieronder:


Thing that just make sense


Herkenning is de sleutel tot succes. Want mensen herkennen zich graag in bepaalde situaties. Ze willen zich begrepen voelen. Via video's kan je op een leuke manier een band creëren met je (potentiële) klanten door aan te kaarten wat zij mee kunnen sturggelen, wat zij meemaken of wat zij voelen.


Hieronder enkele voorbeelden:


Storytime


Als ondernemer of werknemer in een bedrijf heb je vast en zeker wel struggles, ergernissen of grappige momentjes tijdens het werken. Storytelling is niet voor niets een ding: mensen luisteren graag naar een verhaal, iets dat jij hebt meegemaakt of waar jij mee zit. Mensen hebben ook van nature een heel erge drang om het einde van een verhaal te kennen of te weten te komen. Ze willen weten hoe je dag uiteindelijk eindigt of hoe je een probleem uiteindelijk oplost. Durf je niet voor de camera te spreken? Vertel het dan via tekst op je beeld!UGC content: hoe gebruik je je product of dienst?


TikTok is gekend als een platform waarop meer "echte" content wordt gepubliceerd. Ongefilterd en eerlijk. Om die reden is ook UGC-content erg in opmars. UGC (user generated content) zijn stukjes content die gemaakt zijn door mensen die een bepaald product of dienst gebruiken. Momenteel wordt deze soort content ook door de bedrijven zelf gemaakt: een eerlijke representatie van het product, hoe het wordt gebruikt en hoe het eruitziet. Eerlijkheid duurt het langs, ook wanneer je een product of dienst wil verkopen.


Q&A-time


Wist je dat je kan reageren met een video op een reactie? Soms komen er opmerkingen of vragen van volgers over jouw dienst of product in de comments. TikTok heeft het mogelijk gemaakt om op deze reactie's te reageren mét een TikTok-video. Op die manier interneer je met je volgers en kan je zo doen aan communitybuilding.


Heb je nog niet veel reactie's? Geen probleem! Beantwoord vragen die klanten vaak stellen via een Q&A-sticker! Op TikTok kan je namelijk je tekst veranderen in een soort vraagsticker. Je kan dan een vraag stellen die zogezegd komt van één van je volgers, fans of laten. Op die manier kan je belangrijke vragen over je product of dienst beantwoorden.


Q&A-video's kan je hieronder terugvinden:


Klaar om TikTok te veroveren? Heb je hulp nodig bij je strategie, concepten of uitwerking? Eén adres: Studio Nonk.


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page