top of page

TikTok in jouw marketingstrategie?4 misvattingen over TikTok

Overweeg je TikTok als onderdeel van je marketingstrategie? Het is belangrijk om te weten dat er veelvoorkomende misvattingen zijn over dit video-focused platofrom die ervoor kunnen zorgen dat je niet het maximale uit je marketinginspanningen haalt. In dit artikel behandelen we enkele van de meest voorkomende misvattingen over TikTok, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het gebruik van de app als onderdeel van je marketingstrategie.


1. "Mijn doelgroep zit niet op TikTok."


Denk je dat jouw doelgroep niet op TikTok zit? De video-app werd door de media voornamelijk bestempeld als een platform voor kinderen en tieners. Maar niet is minder waar: in de laatste jaren is de app gegroeid tot eentje voor alle leeftijden. Met meer dan 3 miljoen gebruikers in België waarvan meer dan 70 procent tussen de 18 en 35 jaar oud is, is de kans dus groot dat jouw doelgroep op TikTok zit. Maar voordat je besluit om op dit platform actief te worden, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en te bepalen welke formats geschikt zijn voor jouw merk en doelgroep op dit platform.


2. "Het is super gemakkelijk om viraal te gaan op TikTok."


Het is waar dat sommige TikTok-gebruikers van de ene op de andere dag beroemd zijn geworden, maar dit is eerder uitzondering dan regel. In werkelijkheid kost het tijd, moeite en consistentie om een ​fanbase op het platform op te bouwen. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet alleen gaat om het aantal volgers dat je hebt, maar ook om de betrokkenheid van je volgers en de kwaliteit van je content.


3. "Het volgen van trends is de beste aanpak."


Het is waar dat het inspelen op populaire trends kan helpen om je zichtbaarheid te vergroten, maar het is belangrijk om je unieke merk en stem te laten zien. Door originele content te creëren die aansluit bij jouw doelgroep, kun je je onderscheiden van de concurrentie en een loyale volgersbasis opbouwen. Denk aan handige tips & tricks die te maken hebben met jouw product of dienst, jouw verhaal vertellen in een korte video: waarom ben je ermee begonnen? Wat zijn je toekomstplannen en doelen?


4. TikTok is alleen voor dansvideo's en lip-syncing."


Hoewel deze soort video's zeker populair zijn op het platform, is TikTok uitgegroeid tot een diverse gemeenschap waar gebruikers alles delen, van kooktips tot levenshacks. Wees niet bang om creatief te zijn en buiten de gebaande paden te denken. Als je de interesse van je doelgroep kunt vasthouden en hun aandacht kunt trekken, is de kans groter dat je succesvol bent op het platform.


Als je als bedrijf besluit om TikTok te gebruiken als onderdeel van jouw marketingstrategie, is het belangrijk om deze misvattingen uit de weg te ruimen en te begrijpen wat werkt op het platform. TikTok biedt enorme mogelijkheden om jouw merk te laten zien aan een groot en betrokken publiek.


Heb je hulp nodig met het uitwerken van een marketingstrategie op TikTok? Studio Nonk helpt je graag verder! Stuur ons een berichtje op sophie@studiononk.com4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page